Op de goede weg dankzij Celzouten en MIR-methode

Op de dag dat onze tweede kleinzoon werd geboren had ik mijn eerste afspraak bij Esther, in haar praktijk in Bergeijk.  Is het toeval  dat de geboorte van een prachtig kindje samenvalt met een soort van wedergeboorte van zijn oma?   Het klinkt wellicht wat zwaar en zweverig en zo zit ik eigenlijk helemaal niet in elkaar, maar dat is wel zoals ik  het zou willen beschrijven  en  ook zoals ik het ervaren heb.

salt-therapy

Bij ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken. Dr. Schussler ging er van uit dat ziekte ontstaat als de mineralenhuishouding van de cellen verstoord is. MEER informatie=>

Na  10 maanden  verwoede afvalpogingen te hebben ondernomen en ook 15 kilo te zijn afgevallen, was ik er helemaal klaar mee.  Ik viel geen grammetje meer af, wat ik ook deed.  Via een vriendin  hoorde ik over de celzout therapie van Schussler.  Het zei me helemaal niets, maar op de een of andere manier sprak het me meteen aan wat ze erover vertelde. Ik ben op internet naar meer info gaan zoeken.  Hoe meer ik erover las, hoe interessanter ik het vond. Ik had er een goed gevoel bij en dacht dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn, als extra ondersteuning bij het afvallen.  Ik kwam op de site van Esther terecht en een afspraak was gauw gemaakt.

Meteen tijdens de eerste afspraak werd duidelijk dat het niet meer afvallen, veel meer onderliggende oorzaken had dan dat ik kon vermoeden. En dus ook niet zomaar opgelost waren.

Ik heb 12 jaar geleden, op mij veertigste, een herseninfarct gehad. Ten gevolge daarvan slik ik dagelijks nogal wat medicijnen.  In de jaren na mijn herseninfarct diende het ene na het andere lichamelijke ongemak zich aan.   Van een traag werkende schildklier, allergieën,  ziekte van Ménière en maagklachten tot slapeloosheid, hoofdpijn, opvliegers, onrustige benen en wat al niet meer. Het leek net of mijn innerlijke computer op tilt was geslagen en hoognodig gereset moest worden. Ook de berg medicijnen die ik moest slikken, groeide met de jaren. Erg belastend en verontrustend, maar op het moment dat de medicatie zijn werk doet  is het nog om te handelen, maar dat was dus ook een probleem.  Mijn lichaam schreeuwde elke dag weer om aandacht. Kijk naar mij , waar ben je mee bezig,  zorg voor mij. In plaats van te luisteren en  voor mijn lichaam te zorgen en er van te houden, keerde ik mij ervan af en wilde ik er het liefst niets mee te maken hebben. En in plaats dat ik me beter ging voelen werd het alsmaar slechter.

Tot die dag dat ik Esther ontmoette. Zij omschreef mijn situatie als volgt:   Ik stond met mijn voet op de eerste trede van de keldertrap en ik wilde graag helemaal naar boven, naar de zolder.  Dit moest stapje voor stapje . Via de kelder naar de begane grond en dan via de eerste verdieping uiteindelijk naar de zolder.

Zij is stapje voor stapje met mij aan het werk gegaan.  Met geduld, Hollandse nuchterheid en humor!  Na een uitgebreid kennismakingsgesprek ben ik  voorzichtig gestart met de celzouten en langzaamaan is dit  uitgebreid met de MIR-methode, persoonlijke affirmaties en uiteindelijk een helende reis. Esther bleef ook als ik thuis was, op de achtergrond aanwezig. Ik kon altijd via sms, app, of telefoon  contact met haar zoeken bij vragen of onzekerheden.

Nu, 4 maanden later gaat het erg  goed met mij. Ik voel me dus letterlijk als herboren!!  Ik ben ik er nog niet. Dat heeft nog wat meer tijd nodig.  Maar ik ben een ijverige , leergierige leerling en Esther is een fantastische leermeester.  Een heel groot gedeelte van de klachten die ik had, zijn zo goed als verdwenen, en wat er nog rest kan ik nu handelen. Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam, ben er trots op en zorg er weer goed voor. Ik heb vertrouwen in de toekomst omdat ik mezelf beter heb leren kennen en geleerd heb naar mezelf te kijken met een milde blik. En mijn medicijngebruik is de afgelopen maanden met  de helft gereduceerd.

Ik blijf voorlopig doorgaan met de celzouten  en doe elke dag de MIR-methode en daar voel ik me goed bij.  En mijn kleinzoon,…….. die groeit als kool en daar hoop ik nog heel lang in goede gezondheid van te mogen genieten.