Ervaringsverhaal Eczeem/jeuk

Al sinds ik in de wieg lag, heb ik last van eczeem gehad (ben nu 48 jaar). Nooit een allergische reactie gehad of iets dergelijks. Er waren ook periodes dat ik helemaal geen eczeem had, maar soms speelde het erg op en had ik ook enorm veel last van jeuk. Van de huisarts kreeg ik hormoonhoudende zalfjes die tijdelijk hielpen en werd het echt te erg, dan kreeg ik een kuur Prednison.

Zo’n 4 jaar geleden speelde de eczeem weer op, nu ook rond mijn ogen, een voor mij nieuwe plek. Ook op mijn armen speelde het erg op. Heel veel jeuk kreeg ik ook, ik werd er ‘s nachts vaak wakker van. Via een kennis kwam ik bij Esther Roijmans terecht, gezondheidstherapeute en MIR-Methode begeleider. Dat is nu ruim 1,5 jaar geleden. Vrijwel meteen met de MIR-methode gestart en kreeg iedere keer een MIR-Methode op Maat dat op mijn lijf was geschreven. Langzaam kwam ik bij de oorzaak van de eczeem, welke ervaring de eczeem triggerde. Iedere keer aaide ik weer wat “ballast” weg, totdat ik uiteindelijk terecht kwam bij de kern. Dat was meteen herkenning en vanaf dat moment kreeg ik de eczeem steeds beter onder controle.

Nu kan ik zeggen dat ik, na 3 jaar onafgebroken jeuk te hebben gehad, al een half jaar GEEN JEUK meer heb! Door de MIR-Methode ben ik mezelf steeds beter leren kennen en sta ik steeds meer in mijn kracht. Dat had ik erg nodig!
Het is een kwestie van volhouden en proberen je niet te focussen op de jeuk, dat levert alleen maar stress op, waardoor je meer jeuk krijgt.
Ik kan het echt iedereen aanraden om met een MIR-Methode begeleider aan het werk te gaan.
Groetjes, Lisette